Auto reinigingsproducten

Ontdek hier een groot assortiment aan kuisproducten voor uw wagen. Met meer dan 200 verschillende soorten kuisproducten vind je hier het ideale product voor elk oppervlak te reinigen en te onderhouden. Met merken zoals Auto Finesse, Meguiars, Sonax, Kenotek en Belgom hebben we gekozen voor kwalitatieve A-merken.

Auto interieur reinigen

Een net interieur is het begin van een proper voertuig. Het interieur van een auto bevat meestal uit verschillende materialen waardoor je meer dan één product zal nodig hebben. Daarom bieden wij verschillende producten aan om een dasboard stofvrij maken,autotapijten reinigen of zetels te reinigen. Lederen autozetels vragen meer onderhoud dan stoffen autozetels omdat je die jaarlijks moet inwrijven met een leder conditioner waardoor ze soepel blijven. Maar eerst begin je natuurlijk met het stofzuigen van jouw voertuig.

Wassen

Het wassen van een auto begint met een goed autoshampoo en bijhorende sponzen. Dankzij die combinatie verwijder je op een veilige manier wegdekvervuiling van de autolak zonder krassen te veroorzaken. Na het wassen van de auto kan de wagen gedroogd worden met een microvezeldoek of een droogblazer.

Reinigen en voorbereiden

Krassen en kleine lakdefecten zullen zichtbaar worden wanneer de autolak proper gewassen is. Dit is het ideale moment om hardnekkige vervuiling zoals vogelpoep te verwijderen met een auto klei. Dit zorgt ervoor dat de autolak terug glad zal aanvoelen.

Krassen verwijderen en polishen

Met een compound en auto polish worden kleine krassen verwijdert en een hoogglans gecreëerd. Ideaal om die vervelende was swirls of fijne krassen te verwijderen en die mooie glans terug te krijgen. Wanneer de autolak veel krassen bevat dan is het aangeraden om over te gaan tot het machinaal polijsten met de producten van Rupes, 3M of Festool

Wax en bescherming

Een autowax zorgt voor een beschermende laag en geeft de autolak een extra glansgraad. Wij raden dan ook aan om jouw wagen jaarlijks te waxen voor de herfst waardoor de wagen beschermt blijft tegen alle weersinvloeden in de herfst en winter.

Onderhoud

Door regelmatig de autolak te onderhouden wordt oppervlaktevervuiling zoals vogelpoep en boomsap verwijdert voordat het tijd heeft gehad om zich te hechten aan de lak. Daarvoor is een quick detailer het ideale hulpmiddel!

Met behulp van bovenstaande stappen zorg je ervoor dat jouw autolak in topconditie staat het hele jaar door. Indien je vragen hebt over bepaalde producten, twijfel niet en contacteer ons.